شله مشهدی - ویژه ماه محرم
این مقدار مواد برای 3 نفره و کاملا 3 نفر رو سیر میکنه پس با توجه به تعداد افراد میتونین مقدارشو کم یا زیاد کنین
گوشت گوسفندی 250 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
لوبیا چیتی 1/4 لیوان
ماش 1/4 لیوان
مخلوط نخود و لوبیا سفید نصف لیوان
گندم نصف لیوان
برنج 1/4 لیوان
عدس 1/4 لیوان
دارچین و زنجبیل از هرکدام 1 ق غ
نمک وفلفل به میزان لازم
مواد لازم برای مخلوط گوشتی روی شله:
گوشت گوسفندی 100 گرم
کره 25 گرم
زعفران دم کرده 3 ق غ
روغن و نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
حتما حبوبات و برنج و گندم رو از شب قبل بخیسونین (البته عدس به خاطر پخت سریعش احتیاج به خیس خوردن نداره)
پیاز ها رو خورد کنین و با گوشت داخل قابلمه بریزین
در حدود 10 لیوان آب اضافه کنین و روی حرارت بذارین تا به جوش بیاد
وقتی به جوش اومد مخلوط نخود و لوبیا سفید رو اضافه کنین و اجازه بدین تا گوشت و نخود لوبیا کاملا پخته بشن (در حدود 4 تا 5 ساعت طول میکشه )
بعد ازین مدت گوشت پخته شده رو از قابلمه در بیارین و ریش ریش کنین و کنار بذارین
حالا گندم و لوبیا چیتی رو هم به قابلمه اضافه کنین تا مدت زمان پختشون که حدود 2 ساعته طی بشه
بعد از پخت لوبیا چیتی حالا نوبت اضافه کردن ماش و عدس و برنجه
بعد از یه ربع گوشت ریش ریش شده و ادویه ها رو اضافه کنین
تو این حالت غذا رو دائما هم بزنین تا در موقع پخت مواد ته نگیره
اینقدر مواد رو هم بزنین تا کاملا ابش کشیده بشه و در نهایت یه مخلوط کشدار و سنگین و لعابدار بهتون بده
بعد با گوشت کوب مواد رو کاملا له کنین اگه گوشتکوب برقی دارین ازون استفاده کنین
و در نهایت به این شکل باید در بیاد
برای مخلوط گوشتی روی شله ابتدا گوشت رو خیلی ریز خورد کنین
بعد داخله روغن دافغ سرخ کنین
بعد کمی سرخ شدن کره رو اضافه کنین تا گوشتها مزه دار بشن و همینطور نمک و فلفل رو هم اضافه کنین
بعد زعفران رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم کمی تفت بخوره فقط کمی
بعد نصف لیوان آب اضافه کنین تا گوشت کاملا پخته بشه ! البته زمان پخت گوشت خیلی کمه چون هم خیلی ریز خورد شدن و هم در روغن داغ فراوون سرخ شدن
بعد از اتمام آب گوشت و پخته شدن
ابتدا شله رو توی ظرف مورد نظر میکشیم و روشو با مخلوط گوشتی میپوشونیم و سرو میکنیم
نوش جان
برچسبها: غذای سنتی, غذای محلی























