شله مشهدی - ویژه ماه محرم

آشپزخونه دوست داشتنی من

آشپزی میکنیم با عشق

شله مشهدی - ویژه ماه محرم

مواد  لازم:

این مقدار مواد برای 3 نفره و کاملا 3 نفر رو سیر میکنه پس با توجه به تعداد افراد میتونین مقدارشو کم یا زیاد کنین

گوشت گوسفندی 250 گرم

پیاز متوسط 2 عدد

لوبیا چیتی 1/4 لیوان

ماش 1/4 لیوان

مخلوط نخود و لوبیا  سفید  نصف لیوان

گندم نصف لیوان

برنج   1/4 لیوان

عدس 1/4 لیوان

دارچین و زنجبیل  از هرکدام 1 ق غ

نمک وفلفل به میزان لازم


مواد لازم برای مخلوط گوشتی روی شله:

گوشت گوسفندی 100 گرم

کره 25 گرم

زعفران دم کرده 3 ق غ

روغن و نمک و فلفل به میزان لازم


طرز تهیه:

حتما حبوبات و برنج و گندم رو از شب قبل بخیسونین (البته عدس به خاطر پخت سریعش احتیاج به خیس خوردن نداره)

پیاز ها رو خورد کنین و با گوشت داخل قابلمه بریزین

دانلود آهنگ جدید


در حدود 10 لیوان آب اضافه کنین و روی حرارت بذارین تا به جوش بیاد

دانلود آهنگ جدید


وقتی به جوش اومد مخلوط نخود و لوبیا سفید رو اضافه کنین و اجازه بدین تا گوشت و نخود لوبیا کاملا پخته بشن (در حدود 4 تا 5 ساعت طول میکشه )

دانلود آهنگ جدید


بعد ازین مدت گوشت پخته شده رو از قابلمه در بیارین و ریش ریش کنین و کنار بذارین

دانلود آهنگ جدید

دانلود آهنگ جدید


حالا گندم و لوبیا چیتی رو هم به قابلمه اضافه کنین تا مدت زمان پختشون که حدود 2 ساعته طی بشه

دانلود آهنگ جدید

دانلود آهنگ جدید


بعد از پخت لوبیا چیتی حالا نوبت اضافه کردن ماش و عدس و برنجه

دانلود آهنگ جدید

دانلود آهنگ جدید

دانلود آهنگ جدید


بعد از یه ربع گوشت ریش ریش شده و ادویه ها رو اضافه کنین

دانلود آهنگ جدید

دانلود آهنگ جدید


تو این حالت غذا رو دائما هم بزنین تا در موقع پخت مواد ته نگیره

دانلود آهنگ جدید


اینقدر مواد رو هم بزنین تا کاملا ابش کشیده بشه و در نهایت یه مخلوط کشدار و سنگین و لعابدار بهتون بده

دانلود آهنگ جدید


بعد با گوشت کوب مواد رو کاملا له کنین اگه گوشتکوب برقی دارین ازون استفاده کنین

دانلود آهنگ جدید


و در نهایت به این شکل باید در بیاد

دانلود آهنگ جدید


برای مخلوط گوشتی روی شله ابتدا گوشت رو خیلی ریز خورد کنین

دانلود آهنگ جدید


بعد داخله روغن دافغ سرخ کنین

دانلود آهنگ جدید


بعد کمی سرخ شدن کره رو اضافه کنین تا گوشتها مزه دار بشن و همینطور نمک و فلفل رو هم اضافه کنین

دانلود آهنگ جدید


بعد زعفران رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم کمی تفت بخوره فقط کمی

دانلود آهنگ جدید

دانلود آهنگ جدید


بعد نصف لیوان آب اضافه کنین تا گوشت کاملا پخته بشه ! البته زمان پخت گوشت خیلی کمه چون هم خیلی ریز خورد شدن و هم در روغن داغ  فراوون سرخ شدن

دانلود آهنگ جدید


بعد از اتمام آب گوشت و پخته شدن

ابتدا شله رو توی ظرف مورد نظر میکشیم و روشو با مخلوط گوشتی میپوشونیم و سرو میکنیم

نوش جان

دانلود آهنگ جدید


دانلود آهنگ جدید




برچسب‌ها: غذای سنتی, غذای محلی
+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و یکم آبان ۱۳۹۲ساعت 0:3  توسط marjan  |